t
t

bildInstruktioner - Filmakuten

Hur fungerar det?

På filmakuten.com kan du skriva ett vädjande till alla andra besökare. Tala om vilken film eller vilket TV-avsnitt du söker, hur gärna du vill ha avsnittet och hur man kontaktar dig (om man vet var man kan få tag i filmen eller TV-avsnittet). Eftersom filmakuten besöks av många TV- och filmdiggare varje dag är chansen stor att någon kan hjälpa just dig!

Sedan en tid tillbaka har vi också en avdelning för dig som söker musik. Kanske undrar du vad en låt heter eller helt enkelt var man kan köpa en viss skiva? Frågor om filmmusik passar också in här.

Vad krävs för att skriva i forumet?

För att skriva i filmakutens forum måste du vara registrerad hos filmakuten.com, vi tror att kvaliteten blir bättre så. Registrering är gratis! Läs först reglerna nedan, sedan är du välkommen att bli medlem på filmakuten.

Etikett och respekt i forumet

Respektera andra medlemmar och behandla andra som du själv vill bli behandlad. På Filmakuten önskar vi ett vårdat språk och ägnar oss inte åt personliga påhopp. Svordomar och andra nedvärderande uttryck skall undvikas. Sådant som endast intresserar enskilda personer skall EJ diskuteras i forumet. Eventuella problem eller konflikter mellan medlemmar skall lösas via mail.

Filmakuten kan inte garantera att regelbrott inte förekommer, men vi försöker alltid agera mot medlemmar som bryter mot reglerna upprepade gånger. Generellt rekommenderar vi alla medlemmar att läsa igenom Wikipedias artikel om Netikett. Den är en bra vägledning hur man bör agera och inte bör agera i ett forum och på Internet i allmänhet. Vi stänger inte av någon medlem utan anledning, men bryter du mot reglerna så riskerar du varning och sedermera något slags avstängning.

Är du osäker på om ditt inlägg riskerar bryta mot reglerna? Posta inte alls. Eller kontakta redaktionen innan du postar.

Sunt förnuft ger en bra dag åt alla. :-)

Ingen annonsering i forumen!

Filmakuten vill på förekommen anledning påpeka att det INTE är tillåtet att göra reklam för olika verksamheter i forumet, detta gäller även verksamhet rörande överföring av filmer mellan olika format. Om dylika frågor dyker upp i forumet går det bra att kontakta medlemmen direkt via mail. Det är dessutom INTE tillåtet att publicera diverse länkar till egna hemsidor i forumet.

Filmakutens redaktion förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som kan verka stötande, har olagligt innehåll eller bedöms opassande.

Om ni önskar göra reklam för er verksamhet via filmakuten.com är ni välkomna att kontakta filmakutens redaktion.

Regler på Filmakuten

Filmakuten är ett forum som ska vara sök/frågebaserat, det är därför ej tillåtet att i forumet posta listor med titlar man äger. Bättre är att då skapa en filmlista på Filmakuten och referera till den. Länka gärna till etablerade nätbutiker, samt filmdatabaser såsom imdb. Länkar till övriga hemsidor är EJ tillåtna. Inlägg som ej främjar filmakutens forums syfte raderas. Exempelvis Inlägg med temat "jag har...", "jag säljer..." raderas. Givetvis är det tillåtet att svara på inlägg där något efterfrågas och därigenom posta dylika svar med för frågeställaren relevant information om vad man har, alltså kopplat till en förekommande förfrågan på forumet. Köp- och hyrfilmer kan annonseras ut genom vår sida för att sälja filmer.

Filmakuten tar avstånd från all olaglig kopiering samt förmedling av icke lagliga kopior.

Detaljerad information angående funktionerna på Filmakuten

Ändra och radera inlägg
Inlägg kan ändras och raderas genom att klicka på "Medlem/Mina foruminlägg" i menyn . Ändring av inlägg skall enbart göras för att korrigera felstavningar eller ändra felaktigheter. Ny information skall ej införas i forumet genom ändring av gamla inlägg. Isåfall skall ett nytt inlägg skrivas. Ändring och radering av inlägg kan ske upp till 2h från inläggets skapande. (för korrigering av uppenbart felaktiga gamla inlägg, kontakta Redaktionen). Vid radering av inlägg som utgör starten på en tråd, så raderas även efterkommande svar i tråden, oavsett vilken medlem de tillhör. Radera bara om du postar av misstag.

Hur startade Filmakuten?

Filmakuten startade för många år sedan (ca 1998) under andra former som en del av ett känt TV- och filmforum med samarbete med flera större TV-kanaler. Det gamla TV- och filmforumet spelade dock ut en del av sin ursprungliga roll, men filmakuten levde fortfarande.

Filmakuten.com har samma syfte och funktion som filmakuten hade tidigare. Vi har fört över samtliga meddelanden från gamla filmakuten, användarinformation etc. Tidigare medlemmar ska inte uppleva någon skillnad. Ni kan logga in precis som vanligt. Skulle detta ej fungera, kontakta oss omgående.

/Redaktionen filmakuten

t
t t t