t
t

Presenttips inom film, filmer på DVD, böcker

Här finner du blandade utvalda presenttips. Förhoppningsvis kan vi hjälpa dig hitta några bra presenter. Våra tips passar både filmintresserade och andra. Har du tänkt på hur smidigt det är att köpa presenter på nätet? Du slipper trängas och köa i butiker. Dessutom är det ofta billigare att handla på nätet . Att beställa en bok eller film på nätet kostar dessutom bara ca 19-29:- i frakt, vilket är klart billigare än en buss/bilresa. Det får också anses säkert att handla på nätet hos de etablerade företagen. Är du ändå osäker eller saknar kort, så kan vi nämna att Bokus även säljer böcker mot faktura, d.v.s. du betalar inom 14 dagar när du fått hem varan.

Klicka på bilderna för att komma direkt till produkterna.

1001 filmer du måste se innan du dör

1001 filmer du måste se innan du dör"1001 filmer du måste se innan du dör är boken för alla som älskar filmens underbara värld. En filmfrossares dröm. Här presenteras ett urval av de bästa filmer som någonsin gjorts. I kronologisk ordning bjuds det på underhållande faktauppgifter och oförglömliga filmcitat, alltsammans inramat av stämningsfulla foton. Det är 1001 filmer från hela världen i ett urval gjort av filmskribenter och kritiker från olika länder."

Hem till byn/Kompletta samlingen (24-DVD/Box)

Hem till byn"Ingen svensk teveserie har pågått under längre tid än Hem till byn. Redan 1971 visade Sveriges Television det allra första avsnittet, och sedan dess har berättelsen om de sju familjernas öde i den svenska glesbygden vuxit och består nu av hela 52 avsnitt filmade i åtta omgångar mellan 1971-2006."

Heroes/Säsong 1 del 1 (4-DVD/10 tim)

Den populära TV-serien, säsong 1 på DVD.

Seinfeld/Complete series (33-DVD/Ltd/64+104 tim)

Hela serien Seinfeld samlad i en super-dvd-box. Kan det bli bättre?

Seinfeld/Säsong 9 (4-DVD/Sista säsongen/8 tim)

Sista säsongen av Seinfeld, DVD-box med 4st DVD. 8 timmar Seinfeld. Perfekt julklapp!

Vänner Complete collection (40-DVD/Box)

Hela serien Vänner i en fantastisk DVD-box. Ett måste.

Pulp Fiction - A Quentin Tarantino Screenplay

Pulp Fiction - A Quentin Tarantino ScreenplayDet kompletta manuset till en av de mest kultförklarade filmerna någonsin, ett måste för varje filmentusiast.
"Winner of the Academy Award for Best Screenplay and the Palme d'Or at Cannes Film Festival, "Pulp Fiction" exploded onto the screen in 1994 and transformed the direction of contemporary cinema. This triplet of interwoven crime stories displays Tarantino's visceral approach to character and plot."

En obekväm sanning : om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt den

En obekväm sanningAn inconvenient truthDen uppmärksammade och högaktuella boken om klimathotet.
"Vi sitter på en tickande bomb. Under en lång rad år har vi kunnat se hur medeltemperaturen rakat i höjden, glaciärer smält bort, orkaner växt i styrka och tropiska sjukdomar spridit sig allt längre norrut. Effekterna av den globala uppvärmningen är ett av de absolut största hoten mot vår jord. Ändå väljer vi att blunda.
En som inte blundar, utan tvärtom ägnar all sin tid åt att väcka opionion i klimatfrågan, är den förre amerikanske vicepresidenten Al Gore. I EN OBEKVÄM SANNING redogör han på ett enkelt och lättfattligt sätt för växthuseffekten och dess konsekvenser. Boken bygger precis som den kritikerrosade dokumentärfi lmen med samma namn på de uppmärksammade föreläsningar Gore hållit runt om i världen, och hans budskap är lika rakt som skrämmande: Om vi ska lyckas rädda vår planet måste vi agera nu. Annars kan det vara för sent."

Filmtema

Filmtema"...Men framför allt är Filmtema en utomordentlig tittarvägledning - en skattkista för alla som söker de filmiska guldkornen. Oavsett om filmen spelades in på 1920-talet eller 2000-talet."

Är du punktlig, lille vän? : en bok om punktlighet och opunktlighet, ordning och oordning

Är du punktlig, lille vän? : en bok om punktlighet och opunktlighet, ordning och oordningEn fyndig, lättläst och mycket pricksäker bok. Oavsett om man själv är punktlig eller opunktlig, så känner man igen sig själv och andra personer i beskrivningarna.
"»Att man alltid ska behöva vänta på dig!« De misshandlas psykiskt, nedvärderas
och kritiseras överallt. De opunktliga. Psykiatern Werner Silfverskiöld diskuteras här olika orsaker till fenomenet. Samtidigt ger han en efterlängtad moralisk upprättelse åt alla som har svårt att komma i tid."

Har du ett bra presenttips inom film/böcker får du gärna maila oss på redaktionen@filmakuten.com

Ginza har också många titlar inom film, musik och spel!

Hittade du inget här? Då kan vi också rekommendera vår egen sida med DVD-tips


t
t t t